Olulisim tekstist "How to become a Hacker"

     Teksti "How To Become A Hacker", mida kirjutas Eric Steven Raymond, saab jaotada 4-ks loogiliseks osaks: Kes on häkker? Milline on häkker? Mida peab häkker oskama? Kuidas saada paremaks häkkeriks? Vaatleme autori arvamused nendest küsimustest lähemalt.

    Kes on häkker? Autor väidab, tuginedes teistele allikatele, et häkker on inimene, kes on valmis ja kellel on soov tegelda tehnoloogilise progressiga. Leiutada midagi uut, olla ühiskonnale kasulik. Autor samuti toob välja seda fakti, et inimene, kes ronib teiste arvutitesse, info ja kasumi otsides ei ole tõeline ´häkker´, kuidas paljud neid nimetavad (mina ka, enne selle teksi lugemist). Neid inimesi peaks hoobis crackeriteks nimetama.

    Milline on häkker? Selles osas toob autor päris mitu punkti välja, nagu ´ära lahenda üht probleemi mitu korda´ning ´vabadus tegevuses on hea´. Autor samuti seletab kõik need punktid lahti, tehes neid kõigile arusaadavaks. Kui neid punkte järgida, saabki inimesest häkker, keegi, kes ei pööra tahelepanu ebaõnnestustele, alati tegeleb millegi uuega, loob progressi.

    Mida peab häkker oskama? Et teha midagi, peab midagi ka oskama. Autor toob välja IT-sfääri progressi loomiseks vajalikke oskusi, et inimene hakkaks häkkeriks. Programmeerimine, inglise keele oskus, HTML jne - ilma nendeta ei saa ITs sammugi astuda, arengust rääkimata.

    Kuidas saada paremaks häkkeriks? Selles osas on toodud erinevad häkkeri arengutreppi astmed. Alustades avatud software´i kirjutamisega, lõpetades sellega, et häkker peab ennast täielikult häkkerite kultuuri pühendama. Üks etapp tehtud - lähed teise etappi juurde. Järgides eelmisi punkte, toimubki progress, nii terves sfääris, kui inimeses endas.

    Teks häkkeritest oli minu jaoks üsna huvitav lugemine. Sai midagi uut teada ning kogu häkkerite teemaga veits rohkem tutvuda. Kes teab, äkki üks päev otsustan ka ise häkkeriks saada. 😜


How To Become A Hacker: ( http://www.catb.org/~esr/faqs/hacker-howto.html )

Comments

Popular posts from this blog

Nimetame proffi ja käsitöölise erinevusi.

Projekti arendus- ja ärimudel

Erinevad arvuti turvalise kasutamise meetodid