Nimetame proffi ja käsitöölise erinevusi.

     Igas erialas on inimesi, kellel on selles erialas erinev tase. Mõni ei oska seda täiesti, kuid soovib sellega tegelda, keegi teine aga teab selle eriala kõige väiksemaid aspekte. Kõik sõltub ajast, kulutatud selle ala uurimiseks ja sellega tegelemiseks, kogemusest, sellega seotud, soovist sellega tegelda ja mõnest muust aspektist. Mis on aga erinevus erialaga tegelevate `proffi´ ja ´käsitöölise´ vahel? Uurime lähemalt.

    Vaatleme detailsemalt, kes on ´proff´. Mina ütleksin, et proff on keegi, kes saab oma erialas tegelda ükskõik millega kõrgel tasemel. Ta teab midagi igast eriala aspektist ning saab oma teadmisi rakendada ja teistega jagada. Näiteks mingi inimene, kes tahab mingit arvutimängu kirjutada ja teeb seda üksi. Tal on hea kood, suurepärane lugu, ilus muusika, kõrgel tasemel graafika ja animatsioon ning kogu mängu kontseptsioon on teistest erinev ja seepärast huvitav. Kuna inimene tegi kõike ise ja hästi, nimetaksin ma teda mängumaailma proffiks. 

    Kes aga on siis käsitööline? Käsitööliseks ma nimetaksin kedagi, kes teab väha hästi ühte kindlat eriala osa. Erinevalt proffist ei oska ta väga palju asju teha, kuid selles, mida ta oskab teha, on ta võib olla ka proffist parem. Näiteks disainer, kes oskab luua absoluutselt hämmastavaid tegelasi ja kostüüme, kuid üksi ei suudaks ta tervet mängu kirjutada.

    Niisiis proff teab kõigest midagi, käsitööline millestki kõike. Ma usun, et kõige parem tulemus tekkib siis, kui koos töötavad nii proffid kui käsitöölised. Siis on garanteeritud tulemus, mis on teistest palju parem, kuna sellega tegelesid inimesed, kes koos teavad kõigest kõige.😊

Comments

Popular posts from this blog

Projekti arendus- ja ärimudel

Erinevad arvuti turvalise kasutamise meetodid