Milline app on parem?

     Maailmas ja veebis on väga palju erinevaid rakendusi, mänge ja erinevaid riiste, mida saab alla laadida või online kasutada. Kuid mõned on paremad ja mõneded halvemad. Praegu räägime nende kasutatavusest, kuidas saada aru,et toodet on "mugav" kasutada.

    See on suhteliselt kerge, kuna see, millest saab aru ja saab õppida ja mis lihtsalt töötab on juba hästi kasutatav toode. Võtta ükskõik milline laialt kasutatav rakendus: Word, PowerPoint või paljud teised - kerged ja kindla funktsiooniga tööriistad, millest saavad aru isegi kõige väiksemad lapsed. Maya, PyCharm ja muud sellised rakendused - juba mitte nii kerged, aga arusaadavad ja õpitavad. Nad on raskemad, aga tulemused nendega on ka palju mitmekesisemad ja ehtsemad.

    Halva kasutatavusega toodeteks ma nimetaksin rakendusi vms, mis, põhimõtteliselt, ei tööta. Näiteks ootab, et nuppu saab vajutada, aga tegelikult ei saa. Oodatud tulemust ei saa, asi ei tööta, kasutada on raske või võimatu. Selliseid rakendusi ja tooteid saab leida väga palju, kuna harimatud tootjad loovad lihtsaid, mitte töötavaid app'e, pistavad nendesse tohutult reklaame, et raha saada, aga kasutada neid rakendusi on võimatu. Isiklikult selliseid tooteid ma ei kasuta, kuid olen tohutu hulkaga nendest kokku puutunud.

    Võib öelda, et kõik töötavad ja laialt kasutatavad tooted on head kasutatavuses ja mugavad õppimiseks, sest muidu inimesed neid ei kasutaks. Need tooted, mis ei tööta või on liiga rasked arusaamiseks, ei saa kunagi populaarseks.😕

Comments

Popular posts from this blog

Nimetame proffi ja käsitöölise erinevusi.

Projekti arendus- ja ärimudel

Erinevad arvuti turvalise kasutamise meetodid