Erilised võimalused arvuti kasutamiseks

     Inimesi on maailmas palju ja mitte kõik on samasugused. Kellegil puuduvad erinevad jäsemed, kellegil ei ole nägemisvõimalust, kellegil on teised haigused ja probleemid, mis tavalist elu rikkuvad. Aga me elame innovatsiooni ajas ja tihti sõltub elu sellest, kui hästi saab arvutit kasutada. Uurime, kuidas teha arvuti kasutamist mugavamaks nendele, kelle tavaline kasutamine on piiratud.

    Üheks olulisemaks abivahendiks, mida arvutikasutaja võib rakendada on minu arvates speech recognition ehk kõnetuvastus. See aitab inimestel, kellel on probleemid jäsemetega, kasutada arvutit ilma klaviatuuri või hiire katsumata. Samuti, kui sellega kasutada ka screen reader'i ehk ekraanilugejat, saab arvutit palju kergemalt kasutada ka pime inimene. Tuleb välja nagu otsene suhtlemine arvutiga, mis teeb seda, mida talle ütleb.

    Mida tasub märkida on see, et mõlemaid rakendusi saab kasutada ka tavaline kasutaja. Kõnetuvastaja on peamine aspekt 'Tarka kodu' töös. Ütled masinale, mida on vaja teha, see kuuleb ja programm täidab käsu ära. Neid tugirakendusi arvan ma kõige kasulikkemateks. Nad teevad erivajadustega ja ilma inimeste elu mugavamaks ja kergemaks.😀

Comments

Popular posts from this blog

Nimetame proffi ja käsitöölise erinevusi.

Projekti arendus- ja ärimudel

Erinevad arvuti turvalise kasutamise meetodid