Tuntumad IT sfääri liidrid

It-sfääris, nagu ka paljustki teistes, tegutsevad väga palju inimesi. Nad jaotuvad firmadesse ja erinevatesse meeskondades. Kuid kuidas nad saavad aru, kes mida peab tegema? Kuidas käituda, et sina ja kogu su ümbruskond saaks kasu?

Siin tulevad mängu meeskonna liidrid. Nad juhatavad ja suunavad oma tiimi niimoodi, et eesmärgid saaksid saavutatud ning töö tehtud. Juhtide juhatamise meetodeid on päris mitu, sõltuvalt nende kogemusest, teadmistest ja sellest, missugust koha nad tahavad oma meeskonnas saada: õpetaja, juhataja või mentorina.

Üheks väljapaistvamaiks liidriks ma nimetaksin Microsoft'i praegust CEOd, Satyad Nadella'd, kes võttis Microsoft'i enda käsutusse 2014 ja suutis seda krahhist hoida ning oma meeskonnaga muuta üheks tugevaimaks kompaaniaks maailmas. Arvan, et ta sai hakkama kõikide juhi rollidega, kuna Microsoft'i seis oli üsna halb ja ta pidi teha kõike selle päästmiseks. Ma usun, et kõige rohkem näitas ta ennest just juhi rollis, kuna tal oli eesmärk, kuhu ta kõikidega meetoditega soovis jõuda.

Teiseks suurepäraseks liidriks nimetaksin Tim Cook'i, Apple'i pead aastast 2011. Tema on kindlasti arengu mootori tüüpi juht, kuna tema juhatuse all on Apple teeninud kasumit miljonites. Apple keskendub sellele, mis on populaarsem, ei seisa paigal ja kogu aeg innoveerib, pakkudes huvi ostjatel ning kasumit tootjal.

Hea liider, on see liider, kes oskab kasutada kõiki juhi-oskusi. See, milliseid ta kasutab rohkem, sõltub sellest, mis eesmärgid tal on, mis meeskonnaga tal on vaja tööd teha ning mis teadmised ja kogemus tal endal juba on. 

Comments

Popular posts from this blog

Nimetame proffi ja käsitöölise erinevusi.

Projekti arendus- ja ärimudel

Erinevad arvuti turvalise kasutamise meetodid